Grondstoffen voor drugs gevonden

dinsdag 12 april 2016

Waalwijk - De politie vond, in samenwerking met de Landelijke Faciliteit Ondersteuning Ontmanteling, een tiental jerrycans met grondstoffen voor de synthetische harddrug MDMA en benodigdheden voor het tabletteren van pillen. Dat gebeurde maandagavond 11 april 2016 in een bedrijfspand aan de Winterdijk.

Agenten waren afgelopen vrijdag al voor een bedrijfsbezoek in het pand geweest. Ze vertrouwde een aantal zaken niet. Nader onderzoek leidde tot een nieuwe controle waarbij maandag de verborgen grondstoffen werden gevonden. Het ging om een tiental jerrycans.

Er zijn (nog) geen arrestaties verricht in deze zaak. Het ogenschijnlijke legale bedrijf werd kennelijk gebruikt als dekmantel voor drugscriminaliteit. De politie houdt rekening met een mogelijk verband naar het grootschalige politieactie tegen in Zuid Nederland van vorige week maandag.

Het onderzoek sluit aan bij de bredere aanpak van de Taskforce Brabant Zeeland om als overheid de ondermijnende criminaliteit een halt toe te roepen. Eén van de grote gevaren voor de Nederlandse samenleving is de vermenging van onder- en bovenwereld. Dit heet ondermijning, waarbij het gaat om illegale activiteiten die bijna niet zijn uit te voeren zonder gebruik te maken van legale diensten zoals transport, opslag, financiën, vergunningen en huisvesting. Ondermijningsteams bestaan uit medewerkers van politie, FIOD en Belastingdienst. Zij werken nauw samen met gemeenten, provincies, bedrijven, instanties, justitie in het buitenland, bijzondere opsporingsdiensten en burgers. Iedere actie raakt en verstoort de criminele samenwerkingsverbanden.

bron: politie.nl | Categorie: drugs


2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Nederhemert | 112 alarmeringen Nederhemert | Goedkoop Tanken in Nederhemert | Supermarkten in Nederhemert | Weerbericht Nederhemert