XTC-lab gevonden in Waalwijk

vrijdag 8 mei 2015

Waalwijk - Op vrijdag 8 mei 2015 werd in Waalwijk een XTC-lab gevonden. Twee personen zijn aangehouden.

Na rechercheonderzoek ging de politie poolshoogte nemen bij een bedrijfspandaan de Schutweg in Waalwijk. Agenten troffen een lab aan en twee personen warenhier aan het werk. De mannen werden direct aangehouden en ingesloten voorverhoor. Bij de voorlopige inventarisatie bleek dat het om 45 kilogram XTC gaat.Ook vond de politie chemicalin en een productieketel. De politie heeft de zaakin onderzoek.

Ondermijning

De instap sluit aan bij de bredere aanpak van de Taskforce BrabantZeeland om als overheid de ondermijnende criminaliteit een halt toe te roepen.En van de grote gevaren voor de Nederlandse samenleving is de vermenging vanonder- en bovenwereld. Dit heet ondermijning, waarbij het gaat om illegaleactiviteiten die bijna niet zijn uit te voeren zonder gebruik te maken vanlegale diensten zoals transport, opslag, financin, vergunningen en huisvesting.

Ondermijningsteams bestaan uit medewerkers van politie, FIOD en Belastingdienst.Zij werken nauw samen met gemeenten, provincies, bedrijven, instanties, justitiein het buitenland, bijzondere opsporingsdiensten en burgers. Iedere actie raakten verstoort de criminele samenwerkingsverbanden.

bron: politie.nl | Categorie: drugs


2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Nederhemert | 112 alarmeringen Nederhemert | Goedkoop Tanken in Nederhemert | Supermarkten in Nederhemert | Weerbericht Nederhemert