Politie waarschuwt voor babbeltruc

zaterdag 9 mei 2015

Waalwijk - Een nog onbekende man slaagde er in om een bankpas te stelen van een 84-jarige vrouw. Via een babbeltruc lukte de diefstal. Geld opnemen van de bankrekening mislukte.

De man stond vrijdagmiddag 8 mei 2015 rond 15.00 uur bij debenedenwoning van de flat aan de Burg Teijssenlaan. Hij deed zich voor als post/ pakketbezorger. Omdat de vrouw de levering van een pakketje verwachtte, had zein eerste aanleg geen argwaan. Dat moment kwam toen ze zag dat de man haarportemonnee in zijn handen had. Ze eiste haar portemonnee terug, wat lukte. Toende man vertrok, was ook haar bankpas verdwenen. Bij het informeren van de bankbleek dat er al geprobeerd was om geld op te nemen. Dat was echter mislukt,waarbij de gestolen bankpas werd 'ingeslikt' door de geldautomaat. Gewaarschuwdeagenten namen een aangifte op van het geschrokken slachtoffer.

De dader was een getinte lange magere man zijn, van circa 35/40jaar oud. Hij had zwart achterover gekamd haar. Hij was slecht verstaanbaaromdat hij half Duits en half Engels sprak. Hij was gekleed in een blauw/grijzeblouse en een jasje los over zijn schouder

Helaas heeft niet iedereen die bij u aanbelt, goede bedoelingen.Sommige mensen proberen u bijvoorbeeld aan de deur op te lichten of te bestelen.De politie probeert dit soort daders op te pakken en door het OpenbaarMinisterie te laten vervolgen. U kunt proberen te voorkomen dat u slachtoffervan oplichting wordt:

?Als iemand zegt dat hij namens de gemeente, een bedrijf of eeninstelling komt, vraag dan om een legitimatiebewijs. Bel eventueel ter controlenaar het betreffende bedrijf of instantie, vrdat u de persoon binnenlaat.

?Laat een collectant niet ?onbewaakt? achter. Doe de deur evendicht terwijl u uw portemonnee gaat halen, of leg een klein geldbedrag vlakbijde voordeur neer in bijvoorbeeld de meterkast. Een collectant is verplicht eenlegitimatiebewijs en een vergunning van de gemeente bij zich te dragen. Heeft depersoon deze niet, geef dan geen geld.

?Als onbekenden ?in nood? aan de deur komen en vragen of ze hetalarmnummer mogen bellen, laat ze dan niet binnen, maar bel zelf hetalarmnummer.

?Als mensen u een dienst aanbieden, zoals messen/scharenslijpen, schoorsteenvegen of ramen lappen, leg dan van tevoren (schriftelijk) deprijs vast. Anders betaalt u achteraf misschien veel te veel. Weet met wie uzaken doet, zodat u als dat nodig is kunt reclameren.

?Pas op met kopen aan de deur, want dit betekent in principe datu overhaast moet beslissen. De verkoper moet u wettelijk 8 dagen bedenktijdgeven, zodat u nog kunt annuleren.

?Meld verdachte situaties altijd bij de politie. Uiteraard helptu de politie als u een goed signalement kunt geven van de verdachte.Vluchtrichting en het eventueel daarbij gebruikte voertuig zijn daarbij ookbelangrijk.

?Voor vragen en advies kunt u terecht bij uw wijkagent, telefoon0900-8844

bron: politie.nl | Categorie: fraude


2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Nederhemert | 112 alarmeringen Nederhemert | Goedkoop Tanken in Nederhemert | Supermarkten in Nederhemert | Weerbericht Nederhemert