Man slaat opsporingsambtenaar voor boete

donderdag 3 november 2016

Waalwijk - Een 44-jarige man sloeg de beambte omdat hij een boete door zijn brievenbus duwde. De agressieve man is woensdag 2 november rond 17.30 uur aangehouden.

De Buitengewoon Opsporings Ambtenaar (BOA) van de gemeente stak een boete voor de bewoner van een huis in Waalwijk door de brievenbus. De bewoner kwam verhaal halen. Dit gesprek liep uit op een vechtpartij. De beambte hield de bewoner zelf aan maar die onttrok zich daaraan en verdween in zijn huis. Agenten kwamen om te helpen. Voor hen kwam de man wel naar buiten en werd aangehouden voor mishandeling. De man is ingesloten voor verhoor in het cellencomplex.

De politie tolereert geen verbaal of fysiek geweld tegen opsporingsambtenaren, politiemensen, hulpverleners en overheidspersoneel en treedt er daadkrachtig tegen op. Wie agressie of geweld pleegt tegen een werknemer met een publieke taak, moet snel en streng worden gestraft. De dader wordt niet alleen strafrechtelijk, maar ook financieel aangepakt voor het veroorzaken van schade. Met het openbaar ministerie is afgesproken dat de strafeis bij geweld tegen medewerkers met een publieke taak altijd wordt verhoogd. Klik hier voor meer informatie over de veilige publieke taak.

Geweld tegen politiemensen tijdens en buiten werktijd is onacceptabel en elk incident is er één te veel. Over die grens gaan, accepteren wij niet. Al jaren voert de politie samen met het Openbaar Ministerie stevig (communicatie)beleid op het gebied van geweld tegen politiemensen en andere hulpverleners.

De politie pakt onderzoeken van geweld tegen hulpverleners met voorrang op en het beleid van het OM is er op gericht om veel zwaardere straffen te eisen. Collega’s die te maken krijgen met geweld kunnen rekenen op maximale ondersteuning vanuit de organisatie. Politiemensen werken de-escalerend als het kan. Maar als het moet stappen we naar voren en gaan we de confrontatie niet uit de weg; voor de veiligheid van hulpverleners en burgers.

bron: politie.nl | Categorie: mishandeling-vechtpartij


2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Nederhemert | 112 alarmeringen Nederhemert | Goedkoop Tanken in Nederhemert | Supermarkten in Nederhemert | Weerbericht Nederhemert