Waalwijker misdraagt zich na drugsgebruik

zondag 7 mei 2017

Waalwijk - Een 18-jarige Waalwijker heeft zich zaterdagavond misdragen nabij een woning aan het Rembrandtpark. De man had daar een bewoner en diens schoonzoon mishandeld. Vervolgens had hij een agent geslagen en bespuugd. Ook een ambulancemedewerker werd in het gezicht gespuugd. Hij verklaarde vanmorgen dat hij drie jointjes had gerookt. Door zijn drugsgebruik kon hij zich weinig meer van het voorval en de aanleiding daartoe herinneren.

Agenten kregen omstreeks 22.15 uur een melding dat bewoners aan het Rembrandtpark werden lastig gevallen door een man. Hij had daar op de voordeur gebonkt  en de bewoner en diens schoonzoon te hebben geduwd geslagen.  Ter plaatse bleek de onruststoker onwel te zijn geraakt en op zijn buik in de tuin te liggen. De agenten spraken hem aan en vroegen wat er aan de hand was. Hij reageerde daar echter niet op. Hierop werd een ambulance ter plaatse gevraagd. Een van de dienders boog zich over het slachtoffer heen en vroeg aan hem of hij wellicht alcohol of verdovende middelen had gebruikt. Hierop lachte de man en riep: “Flikker op joh” waarna hij de politieman uit het niets met gebalde linkervuist in het gezich sloegt. Hierop werd hij  onder controle gebracht en door de agenten aangehouden ter zake mishandelding.  Daar hij mogelijk toch iets mankeerde, werd hij door ambulancepersoneel onderzocht. Daarbij werden zowel de verpleegkundige als een van de agenten in het gezicht gespuugd. Hierna is de verdachte onder verzet aangehouden. Hij is vanmorgen gehoord, hij had gisteren drie jointjes gerookt, wiet in combinatie met hasj en kon wellicht daardoor zich van het incident vrijwel niets meer herinneren.

 

De politie tolereert geen verbaal of fysiek geweld tegen opsporingsambtenaren, politiemensen, hulpverleners en overheidspersoneel en treedt er daadkrachtig tegen op. Wie agressie of geweld pleegt tegen een werknemer met een publieke taak, moet snel en streng worden gestraft. De dader wordt niet alleen strafrechtelijk, maar ook financieel aangepakt voor het veroorzaken van schade. Met het openbaar ministerie is afgesproken dat de strafeis bij geweld tegen medewerkers met een publieke taak altijd wordt verhoogd. Klik hier voor meer informatie over de veilige publieke taak.

bron: politie.nl | Categorie: mishandeling-vechtpartij


2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Nederhemert | 112 alarmeringen Nederhemert | Goedkoop Tanken in Nederhemert | Supermarkten in Nederhemert | Weerbericht Nederhemert